Szeretettel köszöntelek a Lakodalom Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz Máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Lakodalom Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Lakodalom Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz Máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Lakodalom Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Lakodalom Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz Máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Lakodalom Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Lakodalom Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz Máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Lakodalom Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ezt a témát Guba István indította 15 éve
Ide várjuk a különböző finomságok receptjeit!
Hozzászólások eddig: 4
Guba István üzente 14 éve
Hagyományos menü
A 18. század végéről származó szakácskönyv átalakított ételsorát azoknak ajánljuk, aki a hagyományos esküvőt, ennek megfelelően a magyaros ételsort szeretik.
Leves:
marhahúsleves
Meleg előétel:
főtt marhahús tormával
Főétel:
pirított borjúszeletek magyarosan tavaszi körettel
Desszert:
almás rétes és/vagy menyasszonypogácsa
Éjféli fogás:
székelykáposzta
Különleges menü
Ez a menü-összeállítás a hagyományos és a modern konyhaművészet között teremt összhangot, így minden korosztály kedvére lakmározhat.
Hideg előétel:
lazactekercs tejszínes tormával
Leves:
spárgakrémleves
Főétel:
tűzdelt őzgerinc burgonyakrokettel
Desszert:
egzotikus gyümölcssaláta és torta
Éjféli fogás:
Wellington-bélszín burgundi mártással
Menü svédasztalhoz
Egyre gyakoribb, hogy esküvőkön nincs fix ültetés, helyette a vendégek szabadon beszélgetnek egymással. Az ételt svédasztalon tálalják, a meghívottak pedig kedvük szerint foglalják el helyüket a kisebb méretű és szétszórtan elhelyezett asztaloknál. Svédasztal esetében többféle ételt kínálunk, kisebb adagokban. Felrúgva a tradicionális menüsort, a következő sorokban hideg- és melegkonyhai fogásokat mutatunk be.
Vendégváró falatok:
édes és sós teasütemény, sajtos rolád, tepertős pogácsa
Hideg előétel:
töltött tojás, kocsonyázott jércemell, fonyódi süllőtekercs
Hideg húsétel:
borjúszelet tavasziasan, sertésborda hentes módra, hátszínszelet bugaci módra
Meleg ételek:
halászlé, hortobágyi palacsinta, rablóhús nyárson
Desszertek:
somlói galuska, csokoládékrém, gyümölcssaláta
Vegetáriánus menü
A húsmentes menüt nemcsak kiterjed baráti kapcsolatokkal rendelkező vegetáriánusoknak, hanem a vendéglistán menetrendszerűen feltűnő néhány vega ismerősünknek is ajánljuk. (A menü elkészítéséhez tejterméket is felhasználnak!)
Hideg előétel:
vitaminos zöldségsaláta
Leves:
brokkolikrémleves
Főétel:
rokfortos körte joghurtos öntettel
Desszert:
szilvás gombóc
Éjféli fogás:
töltött padlizsán
Guba István üzente 14 éve
Vőfély kedvence
Elkészítési idő: 120 perc
Energiatartalom: 1 adag: 490 kcal
A recept nehézségi foka:
A recept megjelent: Vidék Íze (2008/11)
Hozzávalók 4 személyre:
- ízlés szerint gulyáskrém
- ízlés szerint só
- 1 kiskanál őrölt bors
- ízlés szerint ételízesítő
- ízlés szerint majoránna
- ízlés szerint pirospaprika
- ízlés szerint kömény
- 2 db babérlevél
- 1 evőkanál zsír
- 1 db paradicsom
- 1 db zöldpaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 fej vöröshagyma
- 20 dkg kakashere
- 30 dkg csirkemáj
- 40 dkg csirkezúza
- 4 db disznófül
A disznófüleket megtisztítjuk, vékony ízekre vágjuk, mint a pacalt szokás. A megolvadt zsírban megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát. Beletesszük a felaprózott disznófüleket, megszórjuk pirospaprikával, őrölt borssal, ételízesítővel, és jól átforgatjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy 2-3 ujjnyira ellepje. Ha a fül már félpuha, hozzáadjuk a felszeletelt zúzát. Tovább fűszerezzük babérlevéllel, fokhagymával, őrölt köménnyel, majoránnával, csípős gulyáskrémmel, és hozzáadjuk a felszeletelt zöldpaprikát meg a paradicsomot. Amikor a zúza már puhulni kezd, akkor kerül a bográcsba a máj és a
kakastöke. Készre főzés előtt sózzuk meg. Nem fontos hozzá köret, friss, foszlós kenyérrel is megállja a helyét. Savanyúságnak csemegeuborka, ecetes paprika illik hozzá.
[Törölt felhasználó] üzente 14 éve
Rumos-diós csokikrém torta
Hozzávalók a piskótához: 3 tojás sárgáját 3 evőkanál porcukorral kikeverünk, majd hozzáadunk 0,5 dl étolajat, 3 evőkanál lisztet, fél csomag sütőport, 1 evőkanál kakaóport, és a 3 tojás felvert habját. A tésztát sütőpapírral bélelt 26 cm-es kapcsos torta formában megsütjük. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 15 percig ( tűpróba!) sütjük
Krémhez:
1 csomag csokoládé ízű pudingpor, 15 dkg tehéntúró, 15 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 5 dl tejszín (én hulalát használtam!), 20 g zselatin, 20 dkg darált dió, 10 dkg reszelt vagy tört csokoládé, 2 evőkanál kakaó, 2 dl kefir, 1 rumaroma.
Tetejére: 12 g színtelen tortazselé.
Elkészítés:
A pudingport 2,5 dl hideg vízben feloldjuk, felforraljuk, és kevergetve kihűtjük. A túrót a kétféle cukorral simára keverjük. Belevegyítjük a kihűlt pudingot, majd a zselatint kb. 1 dl forró vízben feloldjuk, ha már csak langyos, ezt is a krémbe keverjük. Hozzáadjuk a darált diót, csokoládét, kakaóport, rum aromát. 5 dl tejszínt ( én hulalával készítettem) kemény habbá felverünk. Óvatosan összekeverjük a krémmel.
A piskóta aljáról leszedjük a sütőpapírt, és visszahelyezzük a kapcsos torta formába. Ezután a piskótára kenjük a krémet.
Díszíthetjük csoki darával, gyümölccsel, majd leöntjük a tortazselével, amit a zacskón lévő utasításnak megfelelően elkészítünk.
Végül 3 órára a hűtőbe tesszük, utána már szeletelhető. De másnap már még jobban lehet!
Megjegyzés: Kibontáskor késsel óvatosan vágjuk körbe a forma mellett, úgy szépen le lehet venni a formát!
[Törölt felhasználó] üzente 14 éve
Citromos-tejszínes túrótorta
Hozzávalók:
8 dkg vaj
12-13 dkg babapiskóta
kevés tej
1 csomag citrom ízű pudingpor ( vagy vanília ízű + 1 citrom leve )
25 dkg tehéntúró
1 lime vagy citrom leve
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
friss citromfű (el is hagyható)
5 dl tejszín (én hulalát használtam!)
1 citrom
10 g zselatin
12 g színtelen tortazselé
Elkészítés: A vajat megolvasztjuk, rövid ideig hűlni hagyjuk, majd belekeverjük a finomra összemorzsolt babapiskótát, és annyi tejet, hogy jól formázható tésztát kapjunk. Sütőpapírral kibélelt 23 cm-es kapcsos tortaformába nyomkodjuk, és kb. 30 percre hűtőbe tesszük.
A pudingport 2,5 dl hideg vízben feloldjuk, felforraljuk, és kevergetve kissé kihűtjük. A túrót a citromlével és a kétféle cukorral simára keverjük. Evőkanalanként belevegyítjük a kihűlt pudingot, majd a zselatint kb. 1 dl forró vízben feloldunk, ha már csak langyos, ezt is a krémbe keverjük. A lecsipkedett citromfű leveleket finomra vágjuk, 5 dl tejszínt ( én hulalával készítettem) kemény habbá felverünk, majd a citromfűvel együtt a dermedő krémbe keverjük. A krémet egyenletesen a piskótára simítjuk, majd legalább 2 órára hűtőbe tesszük.
A citromot vékony szeletekre vágjuk, és díszítjük vele a tortát. Ezután a zacskón lévő utasításnak megfelelően elkészített, színtelen tortazselével leöntjük. Egy-két citromfű levéllel is díszíthetjük a torta tetejét.
Megjegyzés: Kibontáskor késsel óvatosan vágjuk körbe a forma mellett, úgy szépen le lehet venni a formát!
Nálunk jobban szeretjük, ha keksz helyett kakaós piskótával készítem. Ilyenkor egy ilyen kakaós piskótát készítek hozzá:
3 tojás sárgája
3 evőkanál porcukor
0,5 csomag vaníliás cukor
0,5 dl étolaj
1 evőkanál kakaópor (ha lehet, Holland)
3 evőkanál finomliszt
0,5 csomag sütőpor
3 tojásfehérjéből hab 1 csipetnyi sóval felverve
Mindezt jól összekeverem, utoljára teszem hozzá a keményre felvert tojásfehérjehabot. Egy 26 cm-es tortaformába sütőpapírt teszek alulra, és beleöntöm a masszát. Előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütöm. Tűpróba!
Kiveszem sütés után a formából a piskótát, leveszem alulról a sütőpapírt. Majd visszahelyezem a formába a piskótát.
A Túrós tölteléket ugyanúgy készítem, mint a kekszeshez.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Új hozzászólás